Dansschool Wesseling Den Haag

Laan van Meerdervoort 50-B
2517 AM   Den Haag

070-3459494 /
floris@dansschoolwesselingdenhaag.nl

Even voorstellen

Dit is onze oude website. Kijk hier voor onze vernieuwde website en nieuwe naam: https://dansschoolwesselingdenhaag.nl/
Mogen wij ons even voorstellen! Benno en Mietzie Wesseling. Wij geven dagelijks les van Wals tot Salsa op eigentijdse muziek.11 jaar lang verzorgde Mietzie de opleiding van de debutanten voor het prestigieuze Wiener Ball.

In Den Haag en omstreken heeft onze dansschool in zijn jarenlange bestaan een goede naam opgebouwd. Die naam is niet alleen gebaseerd op het dansonderricht dat wij geven, maar ook op de sfeer tijdens de lessen. Ook bestaat de mogelijkheid om datgene wat u tijdens de lessen leert op een ongedwongen, gezellige manier in praktijk te brengen. Dat kan op onze wekelijkse dansmiddagen/avonden en op de speciale feesten die wij gedurende het seizoen voor de leerlingen organiseren. 

Onze dansschool bestaat al vanaf 1921 en is speciaal gebouwd als dansschool. Mevr. Gaillard-Jorissen heeft in 1921  de dansschool opgericht.  Dansschool Van der Meulen-Wesseling werd in 1935 opgericht door het echtpaar Herman en Truus van der Meulen. Zij begonnen in een zaal boven het Scala Theater in de Wagenstraat. In 1955  zijn zij verhuisd naar de Laan van Meerdervoort 50-b. 

Van 1945 tot 1960 vierde de legendarische "Dutch Swing College Band" iedere zondagmiddag z'n triomfen. Velen oudere Hagenaars zullen zich dat ongetwijfeld nog herinneren. In 1980 hebben Benno en Mietzie de dansschool overgenomen en geven nog steeds met plezier les.

Wij zijn gediplomeerde dansleraren. Benno, oud-wedstrijddanser en komt uit een dansfamilie en Mietzie heeft een balletopleiding gevolgd en heeft 11 jaar de opleiding van de debutanten verzorgd voor het prestigieuze  Wiener Ball. (Weense bal in Huis Ter Duin.) Wij volgen ieder jaar danscongressen om up-to-date te blijven.
 
 

2022 Dansschool Wesseling Den Haag ©
webdevelopment door WebTwister